Mally-Bo's Kennel och familjen Blad


Familjen Blad består av mamma Josefin (Jojo), pappa Richard och våra fyra barn, Fanny, Alicia, Alfred och Melker. Till Ottosa gård flyttade vi lagom till jul år 2002. Då var gården ett renoveringsobjekt av rang... En gammal bekant till Richard kom på besök för att titta på vårt nya hus. Farbror Hans, som arbetat som snickare hela sitt liv, gick in i köket såg sig omkring och sa: Bränn ner det! och gick ut igen…

Men det kunde vi såklart inte göra. Huset har anor sedan 1700-talet. Då Sverige år 1842 införde allmän skolplikt, flyttades huset ut från själva Hessered by till platsen där det ligger idag. Huset användes sedan som Hessereds skola under ett antal år innan det blev privatägt.

Vi har gjort vårt bästa för att renovera varsamt och behålla den gamla känslan i huset. Även ladugården har fått sig en rejäl ansiktslyftning och ser numer ganska prydlig ut. Gården kallas i ”folkmun” för Ottosa, då den tidigt 1900-tal ägdes av en man vid namn Otto.

Hundarna är hela familjen engagerade i på ett eller annat sätt, men det är jag (Josefin) och dottern Alicia som har huvudansvaret och det största intresset. Jag fick min första hund när jag var 9 år och sedan dess har jag aldrig varit utan. Genom åren har det funnits ett antal hundar i vårt liv, till största delen lite större hundar som Labrador, Golden och Schäfer.

I tonåren var jag ofta hundvakt, det var ett bra sätt att tjäna lite extrapengar på! Bl.a. passade jag vid ett flertal tillfällen två små underbara dvärgschnauzerflickor som hette Molly och Malin. Jag tyckte så otroligt mycket om den här rasen, pigga, glada, trevliga och behändiga små hundar!

Sedan dess stod en dvärgschnauzer högt på min önskelista. Richard gillar stora hundar så det tog ett antal år att övertyga honom om att vi skulle införskaffa just en sådan här liten tös. I januari 2008 flyttade i alla fall lilla fina Harriet hit och det tog inte lång tid förrän hon charmat hela familjen :) Tankarna på en egen uppfödning i liten skala fanns med från början och därför valde vi tik med omsorg.

Vårt Kennelnamn ”Mally-Bo`s” har vi knåpat ihop av våra barns namn. M från Melker, AL från Alicia och Alfred och Y från Fanny. Nu, fyra år senare bor det tre schnauzerflickor här hos oss, och så Elton förstås- vår stora goa schäferkille!

På gården finns också hästar, hönor, grisar och katter.

Sist men inte minst vill jag också nämna världens bästa mormor Gunnel. Utan hennes kärlek, omtanke och hjälp hade det många gånger varit svårt att få ihop vardagen för familjen Blad.